Home » Welke snacks voor een 8 maanden oude baby?

Welke snacks voor een 8 maanden oude baby?

Tussendoortjes zijn erg belangrijk als voeding voor jouw baby. Het helpt de honger van de baby te stillen tussen de maaltijden door. Bovendien voorziet het de baby van voedingsstoffen die nodig zijn voor zijn groei en goede gezondheid. Dus, je moet de babyhapjes 8 maanden kennen die je aan je kleintje moet geven.

Welk tussendoortje moet je je baby geven?

Een goed tussendoortje bevat eiwitten en gaat vergezeld van groenten of fruit. Er zijn veel 8-maanden babyhapjes, waardoor je een ruime keuze hebt, rekening houdend met wat jouw kind lekker of niet lekker vindt. Als jouw baby het ene hapje niet lekker vindt, kun je snel overschakelen op het andere en soms moet je ze zelfs allemaal proberen om de smaak in de mond van jouw baby te variëren. Bovendien moet je de ochtendsnack, de snack vóór de maaltijd, lichter houden dan de middagsnack. In de namiddag heeft jouw kind een tussendoortje nodig dat op de een of andere manier als maaltijd fungeert. In deze context zal een gewone yoghurt met fruitstukjes perfect zijn voor jouw baby van 8 maanden. Op deze leeftijd kan hij kleine schijfjes appel, en zelfs peer nemen. Andere kinderen van 8 maanden kunnen een tofu-dessert met banaan of een tofu-shake krijgen. 

Wanneer serveer je de snack?

Babyhapjes zijn er in overvloed, maar het ideaal is om ze op het juiste moment te serveren. De perfecte timing voor het tussendoortje is om het ongeveer twee uur voor de maaltijd te serveren. Hierdoor zal het buikje van je kind een beetje trek krijgen, maar je baby zal geen honger lijden. Door dit schema aan te houden, kun je ervoor zorgen dat jouw kind op tijd zijn tussendoortje krijgt, zonder zijn eetlust voor het avondeten te bederven. Als er echter meer dan een half uur zit tussen de voeding en het slapengaan, mag jouw baby nog een klein hapje eten.

minoubeautycentre

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven