Home » VOORDELEN VAN ALOË VERA VOOR DE HUID

VOORDELEN VAN ALOË VERA VOOR DE HUID

De eenvoudige kamerplant Aloë Vera is een wonderplant die zich soms in het volle zicht verbergt. Het wordt al eeuwenlang als geneeskrachtig kruid gebruikt en het voedt het lichaam van binnenuit. Het bevat veel voedingsstoffen, helpt bij de spijsvertering en verhoogt ook de immuniteit. Aloë Vera kan ook topisch worden gebruikt, wat betekent dat Aloe vera gel en aloë Vera crème kunnen worden gebruikt om het uiterlijk van iemands huid te verbeteren, vooral het gezicht en haar. Hier zijn de voordelen van Aloë vera voor huid en gezicht.

Helpt bij het verlichten van zonnebrand

Aloë Vera is ontstekingsremmend en heeft verzachtende eigenschappen. Als gevolg hiervan is het een van de meest natuurlijke remedies tegen zonnebrand of verbrande huid. Door deze gel op de huid aan te brengen, ontstaat er een beschermend laagje en helpt het bij het vasthouden van vocht. Het bevat veel antioxidanten en mineralen, die het lichaam helpen sneller te herstellen. Gebruik aloë vera als je in de zon gaat en geniet van jouw zomerhuid. 

Het helpt bij de hydratatie van de huid

In tegenstelling tot in de winkel gekochte moisturizers, laat Aloë Vera-gel geen vettig residu achter op het gezicht of de huid wanneer het als vocht inbrengende gel wordt gebruikt. Het heeft eigenlijk het tegenovergestelde effect, waardoor de poriën worden ontstopt en de huid zachter wordt. Het kan ook als aftershave worden gebruikt. Dit komt omdat Aloë Vera-gel de huid gehydrateerd houdt en scheerbrandwonden en kleine sneetjes geneest. Het helpt ook bij de behandeling van een droge huid.

Vermindert tekenen van veroudering van de huid 

Vitamine C en E, evenals bètacaroteen, zijn overvloedig aanwezig in aloë vera-gel. Als resultaat heeft het anti-verouderingseigenschappen. Het heeft ook antimicrobiële en ontstekingsremmende effecten. Het helpt ook bij het verwijderen van huidvlekken en het verminderen van rimpels. Het helpt ook bij de ontwikkeling van collageen in het lichaam en bij de elasticiteit van de huid.

minoubeautycentre

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Terug naar boven